Beelden in Wipstrik

Snoeck, Jan / De wijsneus / 1996

Wipstrik, Dr. Van Heesweg, Thorbecke Scholengemeenschap

De beelden van Snoeck bezitten een hoge attentiewaarde. Grote neuzen of oubollige badmutsen benadrukken hun eigenzinnigheid, terwijl de onbestemde handelingen die ze verrichten niet te ernstig genomen moeten worden. De karikaturale personages doen denken aan stripfiguren. Ze zijn even zorgeloos en onafhankelijk als de kunstenaar zelf.

Lees verder

Strobos, Evert / Luifels / 1997

Wipstrik, Dr. Van Heesweg, Thorbecke Scholengemeenschap

De luifels die Evert Strobos ontwierp en uitvoerde voor de Thorbecke Scholengemeenschap markeren een volgende stap in de denk- en werkwijze van de kunstenaar. Zonder de geometrisch abstracte basis te verwerpen of los te laten, onderstreept hij in zijn latere werk wel de elasticiteit van die basisprincipes. Hij verkent de grenzen van wetmatigheden en mathematische vertrekpunten en rekt die op.

Lees verder

Wielen, Ybe van der / Haan / 1961

Wipstrik, Hanekamp

Ybe van der Wielen werd in 1913 geboren in Greeley (Colorado, USA) en overleed in 1999 in Zwolle. Hij volgde een opleiding beeldhouwkunst en modeltekenen aan de Rijksakademie in Amsterdam, waar hij onder meer les kreeg van de nestor van de Nederlandse beeldhouwkunst Jan Bronner. Hoewel hij later vooral bekend werd als beeldhouwer, manifesteerde hij zich ook als verdienstelijk schilder, aquarellist, tekenaar en keramist.

Lees verder